Podcasts - Anlægsgartner og Læremester

Podcasts - Anlægsgartner og Læremester

Anlægsgartner og Læremester er en podcast med gode råd og værktøjer til dig, der uddanner lærlinge til anlægsgartnerbranchen. Vi tager nogle af de udfordringer op, som du står med i hverdagen, f.eks.:

  • det med at holde styr på oplæringsmålene og sikre, at lærlingen bliver klar til svendeprøve
  • eller at turde springe ud i at tage en EUX anlægsgartnerlærling ind i virksomheden og få en anden slags dygtig lærling til branchen
  • eller det med at fastholde de unge under uddannelsen og bevare relationen med dem, mens de er på skole.

Emner, som har relevans for dig, der uddanner fremtidens arbejdskraft i anlægsgartnerbranchen. Podcasten er iværksat af Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri, og din vært er Karin Eckersberg.

Du finder podcasten herunder eller dér, hvor du normalt lytter til podcasts. I teksten til hver podcast linker vi også til nogle ressourcer, som handler om de enkelte episoder. Dem kan du bruge i dit arbejde med lærlingene.

Digital logbog

Byggeriets Uddannelser har digitaliseret Praktiklogbogen. I denne episode hører du om fordelene ved det, og hvordan du i praksis kan bruge praktiklogbogen som et styringsredskab i lærlingens uddannelse. Med den digitale praktiklogbog ved hånden har du nemlig altid overblik over, hvad lærlingen skal lære, og hvilke mål der allerede er opnået. I sidste ende kan du vurdere, om lærlingen er klar til svendeprøve.

Ressourcer til digitale logbog her

EUX – hvad handler det om?

Anlægsgartneruddannelsen kan gennemføres som en traditionel erhvervsuddannelse og som en EUX-uddannelse. I denne episode kan du blive klogere på, hvad forskellen er, og hvad du får, hvis du vælger at ansætte en EUX-lærling. 

Ressourcer til EUX her

Fastholdelse og sammenhæng i uddannelsen

Mange lærlinge er vilde med den praktiske oplæring i virksomheden og måske knap så vilde med at sidde på skolebænken. For lærlingen kan det være noget af et skift at gå fra den ene læringsarena til den anden, og skoleperioden kan for nogle lærlinge være en potentiel risiko for frafald. I denne episode er der gode råd om, hvordan du som oplæringsansvarlig kan hjælpe lærlingen med at skabe sammenhæng i uddannelsen.

Ressourcer til fastholdelse og sammenhæng i uddannelsen her