Talentudvikling

Talentudvikling

Det faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri har besluttet, at anlægsgartnerlever skal have mulighed for at deltage ved DM i Skills (Danmarksmesterskab) samt til Euroskills (Europamesterskab).

Det faglige uddannelsesudvalg og skolerne vil gerne talentudvikle elever der har valgt en anlægsgartneruddannelse, og samtidig få lov til at fremvise vores fag frem for bl.a. folkeskoleelever, grundforløbselever og for unge og andre interesserede, som endnu ikke har valgt uddannelse.

DM i Skills afvikles hvert år for ca. 300 talentfulde unge erhvervsuddannelseselever fra forskellige fagområder, og hvert andet år afvikles EuroSkills, hvor ca. 650 unge håndværkere fra 30 europæiske lande konkurrere indenfor 42 forskellige fag.

Anlægsgartneruddannelsen deltager hvert år ved DM i Skills og har deltaget ved Euroskills to gange. Ved første deltagelse ved Euroskills fik de danske anlægsgartnerelever bronze og ved anden deltagelse fik eleverne sølv med hjem til Danmark, hvilket Det faglige Uddannelsesudvalg for anlægsgartneri er meget stolte af.