Medaljehøst ved EuroSkills 2018

Medaljehøst ved EuroSkills 2018

Foto: Skillsdenmark, video: Jette Christiansen

De to danske anlægsgartnere Peter Levin, (Svend Erik Lind A/S), og Jesper Frederiksen, (Stein Frandsen Anlægsgartnerfirma Aps), fra Jordbrugets Uddannelsescenter Beder, bager Lasse Nørup Bentsen og flisemurer Samuel Birk Axelsen, (Lund & Staun A/S), TechCollege, kom hjem fra det netop afholdte EuroSkills 2018 med sølvmedaljer. Den danske murer Kenneth Meldgaard Ebbesen, (Murerfirmaet Glenn Østergaard), Herningsholm Erhvervsskole, fik bronze.
EuroSkills-landsholdets landbrugsmaskinmekaniker og bygningssnedker fik ”Medaillons of Excellence”.

”Det er et exceptionelt flot resultat for Danmark,” siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen. ”Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Det er første gang, Danmark deltager med fagene murer, flisemurer og bager i et EuroSkills, og så er det fantastisk flot, at de kommer hjem med sølv- og bronzemedaljer.”

Uddannelseskonsulent for Det faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri, Jette Christiansen, glæder sig over de flotte præsentationer:

"EuroSkills har endnu engang været en kæmpe succes for anlægsgartnerfaget og Danmark.

Anlægsgartnerne deltog for første gang ved Euroskills i Göteborg for 2 år siden, hvor vi hentede bronzemedaljer med hjem. I Budapest fik vi sølvet med hjem, - en progression, som vi er utrolige stolte af og som blot bekræfter, at anlægsgartnerfaget kan være med i konkurrencen med stor succes også uden for Danmarks grænser. Vi er ubeskrivelige stolte af denne præstation, og vi er stolte over, at Jesper og Peter har kæmpet for sejren og samtidig også har formået at nyde denne uforglemmelige oplevelse, som det er at deltage i konkurrencen.

Det har været en fantastisk oplevelse at være tilskuer til hver og én af de 18 timer som konkurrencerne var i gang, og samtidig opleve den store opbakning ”drengene” har fået fra trænerne, skolen, praktikvirksomhederne, familie og dommere som alle har fulgt Jesper og Peter fra sidelinjen i Budapest i alle 3 dage.

Alle kan være stolte af dette flotte resultat. Og tak til alle, som har bidraget til at dette kunne lade sig gøre."

 

Se Peters og Jespers flotte EM-opgave her: